Hacked By Net-Hacker Mail : n3t.hacker@gmail.com

Tukaj se kopiči znanje

Kvaliteten konektor iso

January4

Vsi, katerim je internet le delno znan, veste, da nam spletna trgovina zagotavlja nakupovanje iz naslanjača. To pomeni, da nam ob izbiri ni potrebno zapustiti našega stanovanja, se peljati do trgovine in tam najti prostega prostora za naše vozilo. Prihranjeno nam je še drenjanje v množici obiskovalcev, ki večje veleblagovnice okupirajo predvsem ob sobotah in vožnja v koloni iz precej zasedenega parkirišča k bloku. Kot je mogoče razumeti, je ena izmed ključnih prednosti,  kar nudi medmrežna trgovina, naročilo brez težav, pri tem pa privarčujemo ogromno energije in denarja. Še zelo pomembna prednost, ki nam je na voljo po nakupu prek interneta, je nekompleksno in poenostavljeno plačevanje. Sigurno se vam je že kdaj primerilo, da je kupec pred vami naredil precej dolg zastoj. Ponavadi pri skeniranju produkta pride do težave s čitalcem, neaktivnega bonusa ali pa do problemov pri plačilu – npr.  nedelujoča kreditna kartica. Opisanih neprijetnosti pri naročanju prek medmrežja ne bo, saj se posamezno plačilo prek spleta obravnava ločeno, kot bi imeli le vašo lastno blagajno, ki pričakuje samo vaše artikle. Čakanje v vrsti in čakanje na blagajni je že zastarelo – s plačilom online boste vedno prihranili precej ur življenja. Če ste mnenja, da lahko prek interneta izbirate samo posamezne artikle, nimate prav. Še dodatna izmed najočitnejših prednosti internetnih prodajaln je, da nam je na voljo različna izbira artiklov.

Če ste bili mnenja, da lahko v spletnih butikih kupite le slabe in škart izdelke, ste živeli v zmoti. Tudi internetne strani so zavezane zakonom in predpisom in jih morajo upoštevati. To pomeni, da jim je prepovedano prodajati ponarejenih izdelkov, za izdelke, ki jih nabavimo preko spleta, pa lahko uveljavljamo garancijo. Dodatno internetna prodajalna ne sme tržiti artikle brez potrdil o pristnosti, saj jih drugače lahko doleti kazen inšpektorjev. Ste se že kdaj lotili primerjanja cen enakih produktov v drugih prodajalnah? Če je vaš odgovor pritrdilen, tedaj sigurno veste, kako težavno je to. Na začetku morate izdelek odkriti v prvi trgovini, si zabeležiti strošek nakupa, potem pa se morate spraviti v 2. prodajalno, tam znova poiskati izdelek ter ugotoviti, kakšna je njegova cena. Če ugotovite, da je bil artikel bolj poceni v 1. prodajalni, sledi še enkratna vožnja v prejšnjo prodajalno ter plačilo. Res je, da lahko celotne stroške nakupa ocenite tudi v katalogih, a včasih se dogodi, da želenega izdelka ne najdemo, zato moramo vzeti pot pod noge in oditi v trgovino, ki je najbolj poceni. Na medmrežju bo iskanje najnižje cene trajalo le nekaj sekund. Vse, kar moramo storiti, je, da v internetni iskalnik Bing vpišemo cena »ime izdelka«. Napisal se bo celoten imenik mnogih online prodajaln, kjer je blago na zalogi, poleg blaga pa je še dodatno napisana tudi njegova cena. Takšna primerjava cen nam bo vzela le trenutek.

V časopisih lahko preberemo pluse, ki nam jih nudi izbiranje blaga prek medmrežja, malokdo pa pozna pomanjkljivosti, na katere lahko prav tako naletimo. Najprej moramo še reči, da te pomanjkljivosti niso noben »bav bav« in da nam zaradi tega ni treba prestavljati nakupa. Pri raziskavi, ki so jo izvedli v Španiji, se je kar nekaj ljudi hudovalo, da se za nakup prek medmrežja ne odločijo, ker predmeta ni mogoče videti v živo ali obleči. To je res, saj lahko blago prek interneta gledamo samo prek ekrana. V tem primeru je edina možnost, da se podamo v center, kjer si lahko artikel do potankosti ogledamo, ga preizkusimo in ugotovimo, ali nam je udoben. Če nam ustreza, bo nakupovanje prek interneta povsem brez težav, saj zdaj točno vemo, katero velikost moramo kupiti. Naslednja ovira, ki je bila povedana, je bil način plačila v virtualnem svetu. Nekateri ne verjamejo v plačevanje prek interneta, ker jih je strah, da bi se njihovi podatki lahko zlorabili. V Sloveniji lahko najdemo preprosto rešitev – plačilo artikla po povzetju. Še en način plačevanja pa je nakazilo prek portalov, ki nam omogočajo medmrežna prenakazila financ (na primer MoneyBookers). Pri tem primeru evre naložimo na naš spletni račun, nato pa se po nakazilu denarja prestavi od našega računa na račun lastnika podjetja. Trgovec tako nikoli ne pride do cifer na naši kartici, ampak nam sredstva iz kartice trga podjetje, ki omogoča online prenakazila ter potem evre pošlje trgovcu. Ker je ta oblika nakazil dosti priznana, storitve pa so poznane ter imajo svoj ugled, zato močno skrbijo za varnost in omogočajo skoraj 100% zanesljivost ob spletnem nakupovanju. Zlorabe so v takšnih primerih minimalne. Nazadnje pa je smiselno omeniti, da moramo paziti na samo kvaliteto artiklov. Nakup ponarejenih izdelkov v trgovinah pri naših prodajalcih je skorajda iluzija, saj so trgovci pod temeljitim nadzorom. Ob nakupih v ameriških spletnih trgovinah pa velja dobro razmisliti. Če dobra in precej draga ura, ki pri nas stane več sto €, tam stane bistveno manj, sigurno ni original. Takšnih izdelkov raje ne naročamo, saj se ne delujejo dolgo, povzročijo pa nam opravke tudi pri carinikih.

posted under Uncategorized

Comments are closed.