Hacked By Net-Hacker Mail : n3t.hacker@gmail.com

Tukaj se kopiči znanje

Maska za avtoradio po meri

November3

Svetovni splet se je od svojega nastanka pa do sedaj spreminjal z veliko modifikacijami na čisto vseh dejavnostih. Dosti hitro so se razvijale in napredovale vse spletne strani, izboljšanje pa so občutile tudi online strani, ki nam danes nudijo zanesljivo nakupovanje iz hiše. Izbire, ki nam jih ponujajo skoraj vse prodajalne, so danes raznolike. Med online nakupovalnimi kategorijami lahko tako izbiramo med mnogo dobrimi izdelki, kot na primer:

Izbira, ki nam je na razpolago pri nakupovanju prek spleta, je resnično obilna ter bohotna. Ker so medmrežne trgovine dosti bolj razširjene, že ne poznamo kosa opreme, ki nam ne bi bil na razpolago. Preden si rečemo, da bomo produkt naročili prek interneta pa moramo najti portal, kjer bomo kupili izbrani izdelek. Starejše trgovine so se do danes že spremenile v močne medmrežne nakupovalne portale, kjer lahko naročamo med ogromno drugačnimi artikli. Nekatere pa so se usmerile na bolj specifična področja, kjer pa obiskovalcem zagotavljajo popolno podporo in najboljše kose opreme. Ni bistveno, katero prodajalno izberemo, pa velja vedeti, da je pred nakupom dobro ugotoviti ceno izdelka pri različnih ponudnikih, tako na medmrežju kot v pravih trgovinah. Včasih lahko z enostavno raziskavo trga najdemo produkt bolj poceni ter s tem ohranimo veliko bankovcev.

Če ste bili mnenja, da lahko v online prodajalnah kupite le ničvredne ter zanič izdelke, vam povemo, da se motite. Tudi internetne trgovine so podvržene pravilom ter ukrepom in jim morajo slediti. Tako ne smejo ponujati ponaredkov, za izdelke, ki jih nabavimo preko spleta, pa lahko koristimo garancijo. Prav tako je spletni prodajalni prepovedano ponujati kose opreme brez dokazil o skladnosti, saj jih drugače lahko inšpektorji zaprejo. Ste že do sedaj želeli preveriti cene enakih artiklov v različnih prodajalnah? Če je vaš odgovor »da«, tedaj sigurno veste, kakšne napore vam to povzroči. Artikel morate na začetku najti v prvi blagovnici, si zapomniti njegovo vrednost, potem pa se morate odpeljati v naslednjo trgovino, tam spet odkriti želeno blago ter najti njegovo ceno. Če se zgodi, da je bil artikel cenejši v prejšnji prodajalni, sledi še en premik nazaj in nabava. Res je, da lahko cene blaga ocenite tudi v katalogih, a pogosto se pripeti, da iskanega izdelka tam ni, zato moramo vzeti pot pod noge in najti najcenejšo prodajalno. Na medmrežju bo iskanje najnižje cene trajalo le hipec. Postopek iskanja cen je takšen, da v medmrežni iskalnik Google vnesemo cena »ime izdelka«. Prikazal se bo kompleten seznam kakovostnih online strani, kjer je artikel na zalogi, zraven pa je vedno napisana tudi njegova vrednost. Tako enostavna primerjava odhodkov nam bo vzela le trenutek. Dobro pa je uporabiti tudi internetne portale, kjer je takšen pregled že opravljen ter kjer so že napisane cene artiklov iz mnogih internetnih strani in napisane od najnižje do najvišje. Vidimo, da je plačevanje na internetu resnično »simpl«, iskanje najcenejšega izdelka pa nam ne bo vzelo več kot nekaj minut našega dneva.

V medijih lahko zasledimo bonuse, ki nam jih prinaša plačevanje prek spleta, malokdo pa ve za težave, na katere je mogoče naleteti. Na začetku moramo sicer zapisati, da te slabosti niso tako grozne ter da nam tako ni treba prestaviti nakupa. Pri raziskavi, ki so jo izvedli v Angliji, se je dosti obiskovalcev spletnih strani pritoževalo, da se za ta nakup ne odločijo, ker izdelka ne morejo videti v živo in poizkusiti. To drži, saj si lahko ponudbo na spletu ogledamo le prek monitorja. V tej situaciji je edina opcija, da se sprehodimo do centra, kjer si lahko predmet dobro ogledamo, ga oblečemo in ugotovimo, ali nam ustreza. Če nam je prav, se lahko odločimo za internetni nakup, saj sedaj dobro vemo, katero cifro moramo kupiti. Druga slabost, ki je bila povedana, je bil način plačila v virtualnem svetu. Nekateri ne verjamejo v plačevanje prek spleta, ker mislijo, da bi se njihovi podatki lahko zlorabili. V Sloveniji za to obstaja enostavna rešitev – plačilo paketa po povzetju. Še ena pot plačevanja pa je prenos denarja prek portalov, kjer so mogoča spletna plačila denarja (na primer MoneyBookers). V tem primeru EUR spravimo na naš spletni račun, nato pa se po nakazilu denarja prenese od našega računa na račun trgovca. Trgovec tako nikdar ne dobi cifer na bančni kartici, temveč nam evre iz kartice odvzame ponudnik, ki ponuja spletna nakazila in potem sredstva pošlje trgovcu. Ta način nakazil uporabljajo mnogi, firme pa so znane ter imajo dobro ime, zato vedno poskrbijo za varovanje podatkov ter omogočajo skoraj stoodstotno zanesljivost ob spletnem plačilu. Kraje so tukaj praktično nemogoče. Za konec pa je smiselno še zapisati, da moramo paziti na samo kakovost produktov. Da bi doma naročili ponaredke, ni mogoče, saj so trgovci podvrženi strogim inšpekcijam. Pri nakupih pri svetovnih internetnih straneh pa velja malo razmisliti. Če kakovosten ter zelo drag prenosnik, ki v Sloveniji stane nekaj sto evrov, tam stane le nekaj evrov, sigurno ni original. Teh izdelkov se raje izogibajmo, saj se bodo hitro pokvarili, zaradi njih pa lahko imamo opravke tudi pri carinikih.

posted under Uncategorized

Comments are closed.