Hacked By Net-Hacker Mail : n3t.hacker@gmail.com

Tukaj se kopiči znanje

Maska za avtoradio za vsak model

February29

Virtualni svet se je od ustanovitve naprej spreminjal z nezadržno hitrostjo povsod. Zelo hitro so se razvijale in izboljševale vse medmrežne strani, razvoj pa so okusile tudi medmrežne prodajalne, ki nam v današnjih dneh ponujajo zelo lahko naročanje iz hiše. Izbire, ki nam jih nudijo kakovostne prodajalne, so v modernih dneh raznovrstne. Med spletnimi prodajnimi kategorijami lahko tako izbiramo med mnogo popularnimi artikli, kot npr.:

Možnost plačila, ki nam je na voljo pri plačevanju prek spleta, je dejansko bogata in bohotna. Zaradi obilice medmrežnih strani tako danes skorajda ni več izdelka, ki nam ne bi bil na voljo. Pred nakupom prek internetne strani pa moramo najti spletno prodajalno, kjer bomo plačali naš kos. Večje strani so se namreč razvile v ogromne medmrežne nakupovalne centre, ki nam nudijo ogromno drugačnih produktov. Določene pa so se odločile za usmeritev na ožja področja, kjer pa naročnikom nudijo kvalitetno podporo in zelo kvalitetne kose blaga. Za katerokoli stran se odločimo, pa je pametno vedeti, da je pred izbiro priporočljivo poiskati ceno predmeta pri različnih trgovinah, tako na internetu kot v fizičnih nakupovalnih središčih. Ponavadi lahko z nekaj energije najdemo izdelek po zelo nižji ceni ter s tem prihranimo kar nekaj evrov.

Če ste mislili, da internet trgovine nudijo edino ničvredne in nekakovostne izdelke, vam povemo, da ste se motili. Medmrežne strani so tako kot ostale trgovine podvržene k upoštevanju zakonov in pravilnikov ter jim morajo slediti. Tako jim je prepovedano širiti ponarejenih produktov, za vse, ki jih nabavimo preko interneta, pa lahko koristimo garancijo. Prav tako je spletni strani prepovedano ponujati artikle brez dokazil o skladnosti, saj jih v takšnem slučaju lahko doleti kazen inšpektorjev. Ste se že kdaj lotili primerjave cen istih izdelkov v podobnih nakupovalnih centrih? Če je vaš odgovor »da«, potem zagotovo veste, kako težavno je to. Sprva morate artikel poiskati v prvi prodajalni, si zapisati njegovo ceno, potem pa se je treba zapeljati v naslednjo trgovino, tam znova odkriti izdelek in preveriti, kako drag je. Če se zgodi, da je bil artikel cenejši v 1. blagovnici, sledi še en premik nazaj in plačilo. Res je, da lahko totalne stroške nakupa ocenite tudi v brošurah, a pogosto se pripeti, da našega produkta ni v katalogu, zato moramo iz stanovanja in najti najcenejšo prodajalno. Na spletu bo iskanje najnižje cene vzelo le hipec. Vse, kar moramo storiti, je, da v spletni iskalnik Yahoo vnesemo cena »ime izdelka«. Izpisal se bo kompleten seznam dobrih internetnih trgovin, kjer je blago na zalogi, zraven pa je vedno izpisana tudi njegova cena. Po takšnem iskanju nam bo primerjava cen vzela le nekaj minut dela.

Marsikje lahko najdemo ugodnosti, ki nam jih prinaša nakupovanje prek interneta, redko kdo pa ve za pomanjkljivosti, ki so tudi prisotne. Preden začnemo, je potrebno še reči, da te slabosti niso tako grozne ter da nam zaradi tega ni potrebno prestaviti nakupa. Pri raziskavi, ki so jo opravili v Franciji, se je kar nekaj obiskovalcev spletnih strani hudovalo, da se za nabavo prek spleta ne odločijo, ker artikla ni mogoče prijeti v dlani ter pomeriti. To je res, saj si lahko blago na spletu ogledamo samo prek zaslona. Rešitev za ta minus je, da se odpravimo do centra, kjer si lahko izdelek do potankosti ogledamo, ga obujemo ter vidimo, ali nam je udoben. Če nam ni premajhen, bo naročilo prek spleta povsem brez problemov, saj zdaj točno vemo, kateri kroj nam pristoji. Druga pomanjkljivost, ki je bila povedana, je bil način plačila v globalnem spletu. Posamezniki še kar ne verjamejo v plačevanje prek interneta, ker mislijo, da bi se njihove informacije lahko poneverile. Naši trgovci so to rešili na enostaven način – plačilo blaga po povzetju. Še en način plačila pa je nakazilo prek portalov, kjer so mogoča medmrežna prenakazila evrov (na primer MoneyBookers). Tukaj finance nakažemo na naš internetni račun, nato pa se po plačilu prenese iz našega računa na račun trgovca. Šef trgovine tako nikoli ne dobi cifer na bančni kartici, ampak nam evre iz kartice odvzame podjetje, ki omogoča online prenakazila ter potem sredstva preda prodajalcu. Ta način nakazil koristijo mnogi, podjetja pa so znana ter imajo dobro ime, zato močno skrbijo za varnost in omogočajo skoraj 100% varnost pri spletnem plačilu. Zlorabe so v teh slučajih zelo majhne. Seveda pa moramo misliti na samo kvaliteto artiklov. Da bi doma dobili ponaredke, ni možno, saj so prodajalne pod rednim inšpekcijam. Ob plačevanju pri predvsem azijskih internetnih prodajalnah pa velja uporabiti malo zdrave pameti. Če dobra ter precej draga tablica, ki v Sloveniji stane več sto EUR, v teh prodajalnah stane bistveno manj, je sigurno ponaredek. Takšnih ponaredkov raje ne naročamo, saj se vedno pokvarijo, zaradi njih pa lahko imamo zaplete tudi na carini.

posted under Uncategorized

Comments are closed.