Hacked By Net-Hacker Mail : n3t.hacker@gmail.com

Tukaj se kopiči znanje

Strokovna montaža avtoakustike

November25

Spletni nakupovalci, katerim je medmrežje le deloma znano, se zavedate možnosti, da nam medmrežna prodajalna nudi nakupovanje od doma. To je velika prednost, saj nam za plačilo ni treba zapustiti hiše, se voziti do blagovnice in tam najti prostega prostora za avtomobil. Ni se nam potrebno prerivati v množici kupcev, ki večje trgovine preplavijo večinoma ob petkih in drenjanje iz precej polnega parkirišča k bloku. Kakor vidimo, je poglavitna prednost,  kar omogoča online prodajalna, naročilo brez težav, s tem pa prihranimo dosti energije ter denarja. Še dodatna ugodnost, ki nam je na razpolago ob potrditvi naročila prek spleta, je nekompleksno ter varno plačevanje. Sigurno se vam je že kdaj primerilo, da je gospod pred vami ustvaril zelo dolg zastoj. Ponavadi pri končni obdelavi artikla pride do problema s čitalcem, potečenega bonusa ali pa do zapletov pri obračunu – na primer  neaktivna bančna kartica. Omenjenih neprijetnosti pri nakupovanju prek medmrežja ne boste imeli, saj se vsako plačilo prek spleta obračuna individualno, podobno, kot če bi imeli svojo osebno blagajničarko, ki pričakuje samo vaš nakup. Premikanje v vrsti ter čakanje na blagajni je že zastarelo – s plačilom online boste resnično privarčevali ogromno ur življenja. Če ste mnenja, da lahko v online prodajalnah naročate le določene artikle, se motite. Naslednja izmed mnogih plusov spletnih strani je, da lahko prek njih naročimo čisto vse.

Če ste mislili, da internetne strani nudijo samo slabe in škart izdelke, vam povemo, da to ni res. Tudi spletne prodajalne so zavezane k upoštevanju zakonov in pravilnikov in jim morajo slediti. Zaradi tega jim ni dovoljeno prodajati neoriginalnih izdelkov, za artikle, ki jih plačamo preko medmrežja, pa imamo pravico do vrnitve izdelka ter odprave pomanjkljivosti. Prav tako je internet trgovini prepovedano tržiti artikle brez potrdil o pristnosti, saj jih v takšnem primeru lahko inšpektorji zaprejo. Ste se že kdaj lotili primerjave cen enakih izdelkov v podobnih blagovnicah? Če je vaš odgovor pritrdilen, tedaj zagotovo veste, kako težavno je to. Sprva morate produkt poiskati v 1. prodajalni, si zabeležiti njegovo ceno, po tem pa se morate spraviti v naslednjo trgovino, kjer moramo spet najti artikel ter ugotoviti, kako visoka je njegova cena. Če ugotovite, da je bil izdelek cenejši v prvi blagovnici, sledi ponovna vožnja nazaj ter nakup. Res je, da lahko celotne stroške nabave ocenite tudi v katalogih, a pogosto se dogodi, da našega artikla ne najdemo, zato moramo iz hiše in poiskati najcenejšo trgovino. Na medmrežju bo primerjava stroškov vzela le nekaj minut. Postopek iskanja cen je takšen, da v internetni iskalnik Google vstavimo ime izdelka + cena. Dobili bomo celoten imenik mnogih internetnih trgovin, kjer je produkt na razpolago, ob tem pa je še dodatno napisana tudi njegova cena. Tako hitra primerjava odhodkov nam bo vzela le trenutek.

Predvsem seniorji se za nakup prek spleta ne odločajo zaradi tipa plačila. Mnenja so, da je naročanje prek interneta težavno in omogočeno le s kreditno kartico, ki pa jo je zelo ne-enostavno dobiti, še posebej, če nimamo mesečnih prihodkov. No, lahko vas razveselimo, da je plačilo naročenega prek interneta mogoče tudi na drugačne načine in ne samo s kreditno kartico. Res je, da je takšna oblika plačevanja tudi pri nas najbolj razširjena, a sigurno ni to edini način plačevanja, ki nam je na razpolago. Zlasti pri nas je prevladujoča plačilna možnost plačilo po povzetju. Takrat artikel plačamo šele tedaj, ko nam ga poštar prinese na dom. Precej kupcev se odloči za to pot, ker je na voljo praktično vsakomur, tudi tistim, ki so mlajši kot 18 let. Mogoče je tudi plačevanje s predračunom, ki se uporabi predvsem za večje nakupe ter pri b2b naročilih. Pri tem plačilu izdelek plačamo vnaprej, nato pa nam ga dokaj hitro pripeljejo na naš naslov. Naslednja izmed možnosti plačevanja vnaprej pa je prenos denarja prek kreditne kartice, ki smo ga že povedali. Pomanjkljivost, ki morebitne kupce odvrne od plačila na takšen način, je, da tukaj lastniku internetne strani pošljemo podatke o naši bančni kartici. Zaradi tega lahko morebitni nepridiprav, ki dobi takšne informacije, zlorabi bančno kartico ter jo dodatno oškoduje. Internetni profesionalci tako priporočajo uporabo preostalih globalnih plačilnih metod, kakor na primer plačilo s storitvijo Neteller. V tem primeru so podatki o kartici varno skriti pri firmi, ki nudi to plačilo. Pri prenosu financ se EUR nakažejo do ponudnika, ki nato izvede plačilo prodajalcu. Pri nas pa v zadnjem času postaja zelo razširjeno plačilo s telefonom z uporabo Monete. Pri tem nakupu končni znesek plačamo ob koncu plačilnega obdobja, ko plačamo račun za telefon. Ta potek plačila je sploh med osnovnošolci, ki znajo delati s telefonom, dokaj razširjen, saj je preprost, brezskrben in zanesljiv.

posted under Uncategorized

Comments are closed.