Hacked By Net-Hacker Mail : n3t.hacker@gmail.com

Tukaj se kopiči znanje

Vmesniki in iso kenektor

January4

Spletni nakupovalci, katerim je splet vsaj delno domač, veste, da nam spletna prodajalna ponuja kupovanje iz tople spalnice. To je velika prednost, saj nam za naročilo ni potrebno zapustiti prijetnega bloka, se voziti do blagovnice in tam najti prostega prostora za naše vozilo. Ni se nam treba drenjati v vrsti ljudi, ki velike nakupovalne centre zasedejo večinoma ob petkih ter prebijanje iz prepolnega parkirišča nazaj domov. Kakor vidimo, je poglavitna prednost,  kar omogoča medmrežna prodajalna, naročilo brez problemov, pri katerem prihranimo veliko časa ter denarja. Še zelo pomembna ugodnost, ki nam je omogočena pri nakupovanju prek interneta, je enostavno in kratko plačevanje. Skoraj zanesljivo se vam je že v trgovini dogodilo, da je kupec pred vami naredil več minut dolgo kolono. Pogosto pri končni obdelavi artikla pride do težave s kodo, nedelujočega popusta ali pa do težav pri obračunu – npr.  premalo bankovcev. Opisanih problemov pri plačevanju prek spleta ne bo, saj se vsako plačilo pri nakupu obračuna individualno, podobno, kot če bi imeli le vašo osebno blagajničarko, ki pričakuje le vaš nakup. Premikanje v vrsti ter čakanje na zaključek plačila je na spletu preteklost – s plačevanjem online boste resnično privarčevali precej časa. Če ste mnenja, da lahko prek interneta naročate le določene izdelke, ste v zmoti. Še ena v vrsti najboljših prednosti internetnih prodajaln je, da nam ponujajo raznovrstno izbiro artiklov.

Hočete tudi vi postati spletni prodajalec ter začeti s prodajo produktov prek interneta?  Ta proces je sigurno precej bolj »simpl« kot pa postavitev prave prodajalne. Najprej se morate odločiti, kaj hočete prodajati. Lahko se odločite in v svojo paleto vključite pester izbor produktov, kar je v startu dosti nesmiselno, ker moramo imeti več financ za nakup izdelkov in zaloge. Lahko pa se odločite le za manjše področje (npr. šport) in se nato polagoma širite v velik spletni shopping velecenter. Stvar, ki jo je treba nato narediti, je pregled konkurence. Če je branža, ki ste jo izbrali, dosti konkurenčna, razmislite, ali je to primerno za vas. Zaradi tekmecev boste ob postavitvi prodajalne prisiljeni zmanjšati cene, saj vas drugače potencialni naročniki ne bodo opazili, posledično pa boste imeli manjši profit in težaško borbo za vsak evro. Po koncu te faze pa lahko začnete z izdelovanjem svoje trgovine. Potrebno je postaviti internetno trgovino, to pa je smiselno pustiti ekspertom, ki to obvladajo. Sledi promocija ter vabljenje kupcev v virtualno prodajalno, ko pa boste pričeli prejemati prvi profit, pa ga je potrebno samo še izboljšati. Vedeti pa je treba, da izdelava kakovostne trgovine nikakor ni tako lahka, temveč zahteva precej truda in volje.

Povsod lahko zasledimo prednosti, ki nam jih omogoča nakupovanje prek spleta, redko kdo pa ve za pomanjkljivosti, na katere je mogoče najti. Preden začnemo, je treba še reči, da te pomanjkljivosti niso slabe in da nam zaradi njih ni treba odlašati z naročilom. V raziskavi, ki so jo opravili v Angliji, se je kar precej ljudi hudovalo, da se za ta nakup ne odločijo, ker produkta ni mogoče prijeti v roke ter pomeriti. To je res, saj lahko artikel prek spleta gledamo le prek ekrana. Rešitev te težave je, da se odpravimo v trgovino, kjer ta izdelek imajo, ga preizkusimo ter vidimo, ali nam je prevelik. Če nam je prav, bo naročilo prek medmrežja povsem enostavno, saj zdaj točno vemo, katero številko moramo vzeti. 2. ovira, ki je bila zapisana, je bil način prenosa financ prek medmrežja. Pri kupovanju prek spleta je še zmeraj dosti težav, saj določene skrbi, da bi se njihovi podatki lahko zlorabili. Slovenski trgovci so to uredili na preprost način – plačilo artikla po povzetju. Še ena možnost plačevanja pa je prenos financ prek portalov, ki nam omogočajo medmrežna prenakazila evrov (na primer MoneyBookers). Pri tem primeru denar naložimo na naš online račun, nato pa se po nakazilu denarja pošlje od našega računa na račun lastnika podjetja. Trgovec tako nikdar ne dobi informacij o plačilni kartici, temveč nam evre iz kartice odvzame ponudnik, ki ponuja online nakazila in potem evre nakaže prodajalcu. Ker je ta opcija plačil zelo poznana, podjetja pa so poznana ter imajo dobre reference, zato zelo poskrbijo za varnost ter nudijo skoraj stoodstotno zanesljivost ob internetnem naročanju. Zlorabe so v teh slučajih minimalne. Za konec pa moramo omeniti, da moramo biti pozorni na samo kvaliteto izdelkov. Nabava ponaredkov v prodajalnah pri nas je praktično nemogoče, saj so trgovine pod dobrim inšpekcijam. Ob izbiri v svetovnih internetnih trgovinah pa moramo dobro razmisliti. Če nova ter zelo priznana ura, ki pri nas stane več sto €, pri njih stane samo del končne cene, je sigurno ponarejen. Teh izdelkov raje ne kupujemo, saj se niso kvalitetni, povzročijo pa nam zaplete tudi pri carinikih.

posted under Uncategorized

Comments are closed.